Mrt

Okulumuzun Sosyal Sorumluluk Programı ve Hayatboyu Öğrenme Sertifikasyon uygulaması üzerine inceleme değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik.

Hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Mrt

Kod Haftasında hazırladığımız "Cumhuriyetimizin 100.yılında Şule Yüksel Şenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kodluyor" etkinliğimiz Mükemmellik Sertifikası ile ödüllendirildi.

Etkinliği hazırlayan ve mükemmellik sertifikasını almaya hak kazanan Müdür Yardımcımız Nihal COŞKUN'u tebrik ederiz.

Mrt

ÇEDES Projemiz kapsamında Pendik Belediyemizin ve Pendik Müftülüğümüzün sıcacık çorba ikramı ile öğrencilerimiz güne başladı.

Okul Aile Birliğimize, Pendik belediyesi'ne ve Pendik müftülüğü'ne teşekkür ediyoruz.

Mrt

Hadisleri ezberlemenin yanında hadisleri amellerle görünür kılmak hedefimizdir.

İnter-disipliner eğitim yaklaşımıyla değerlerimizi somutlaştırarak, öğrencilerimizde kalıcı davranış oluşturmaya devam ediyoruz.

Arapça öğretmenimiz Nuran Kaya'nın koordinatörlüğünde 9. sınıf öğrencilerimizle  40 resim 40 hadis etkinliği düzenledik.

Arapça öğretmenimiz Nuran Kaya'ya, 9. sınıf öğrencilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Milli Savunma Üniversitesi sınavı öncesi DYK kursumuzda öğrencilerimize moral motivasyon etkinliği düzenledik. 🫔🫔.

Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz .

Mrt

Kupalarımızı aldık. Haftanın en temiz sınıfları
kahvaltı ödülüne doğru
5-a sınıfı 7-b sınıfı 11-e 12-b

Şbt

Okul Öğrenci Meclis Başkanımız Hümeyra KIZILHAN ve Meclis Üyemiz Zeynep ALTUNBAY Ankara'ya giderek Gazi Meclisimiz TBMM'de okulumuzu temsil ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Şbt

ÖNDER Başkanı Sn. Abdullah Ceylan ve ekibi Matematik Sokağı ve Matematik Atölyesini ziyaret ederek,

Matematik Ağacına not yazdılar.

Şbt

ÖNDER Ailesi epoksi-reçine ve pouring art atölyemize katılarak öğrencilerimizle ürün tasarımı yaptılar.

Şbt

Okulumuzda görev yapan destek personelimizin Hijyen Eğitimi Seminerini tamamladık.

Bilimin Seyyahları TÜBİTAK Kutup Bilim İnsanları

Bugün Türk Bayrağımızı Beyaz Kıtada dalgalandıran Antartika'da Bilim Diplomasisi oluşturan Saygıdeğer  Prof. Dr. Burcu Özsoy ve ekibinin TÜBİTAK'ta misafiri olduk.

Öğrencilerimiz;

- Enerji Teknolojileri, Kimyasal Proses Teknolojileri Araştırma Grubu, Organik ve İnorganik Laboratuvarı, İleri Polimer Laboratuvarları,

- Yaşam Bilimleri Gıda İnovasyon Teknolojileri TÜGİP (Türkiye Gıda İnovasyon Platformu)

- Deniz Araştırmaları ve Teknolojileri Laboratuvarını ziyaret ederek, araştırmaları  yakından incelediler.

Kutup Bilim İnsanları ile tanışarak merak ettikleri soruları sorup, bilgi aldılar.

Türk Bilim Kadını Prof. Dr. Burcu Özsoy ve ekibine misafirperverlikleri için teşekkür ederiz

Öyle bir dava ki; İ'la-yı Kelimetullah Şule Yüksel Şenler

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN ve Vakfın Onursal Başkanı Sn. Emine ERDOĞAN Hanımefendi'nin teşrifleriyle ömrünü davasına adayan Şule Yüksel ŞENLER'in mirasını yaşatmak adına Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası açıldı.

Genç Şulelerimizle yer aldığımız açılışta azim ve kararlılıkla İ'la-yı Kelimetullah

Şbt

Öğrencilerimiz Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği "Sezai KARAKOÇ Okumaları" programında Zafer ACAR ve Sadettin ACAR'ın sunumuyla milli ve manevi şölene katıldılar.

Şbt

Umudum Öğretmenim Kapsamında Öğrencilerimizle Kahvaltı Yaptık.

Bu projeyle, İstanbul'da bulunan ebeveyn kaybı yaşayan çocukların eğitim koçluğu yöntemi ile desteklenerek öğrencilerin çok yönlü gelişimi sağlanarak akademik başarılarının artırılması hedeflemektedir. Ayrıca proje kapsamında anne veya babasını kaybeden çocuklarımıza, ailelerine, akranlarına ve öğretmenlerine eğitim faaliyetleriyle birlikte farkındalık çalışmalarının yapılması amaçlanmaktadır.

Sosyal, ekonomik, kültürel ve akademik alanlarda çeşitli problemler yaşayan yetim/öksüz çocukların; kendilerine ve çevrelerine olan güvenlerini artırmak, aileleri ve arkadaşlarıyla iyi ilişkiler geliştirebilmelerini sağlamak, sosyal-duygusal becerilerini artırmak ve yas süreçlerinde yanlarında olmak projenin amaçları arasındadır.

Şbt

Öğrencilerimizin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır.