OKULUMUZDA KOD HAFTASI ETKİNLİKLERİ

"Şule Yüksel Şenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kodluyor"

Coodweek Haftası kapsamında öğrencilerimizle birlikte "Kodla Geometrik Şekil ve Desen Çizimi" , "Kodla Büyü Kod Haftası Etkinliği"  yapıldı.

"Toxicode" ve "Tospaa" ile eğlenceli ve öğretici kodlama etkinlikleri düzenleyerek öğrencilerimizi kodlama ile tanıştırdık ve kodlamanın önemini öğrencilerimize anlattık.

AB Kod Haftası (Code Week), 8-23  Ekim tarihleri arasında uygulanan, herkes için kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeyi amaçlayan bir etkinliktir.

Kodlamayı öğrenmek, hızla değişen dünyayı ve teknolojinin nasıl çalıştığını anlamamıza, yeni fikirleri keşfetmemize, yenilikler için becerilerimizi ve yeteneklerimizi geliştirmemize yardımcı olur. Kod haftası Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.2018 yılı itibariyle Avrupa Okul Ağı ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasındaki işbirliği ile yürütülme kararı alınmıştır. Biz de bu yıl Kodla Büyü Projesi kapsamında Kod Haftası etkinliklerine katıldık.

"Kodla Büyü Kod Haftası Etkinliği"  Kodla Büyü'nün Kod Haftası için geliştirdiği modülü kullanarak, dikkat çekici uzay temasıyla öğrencilerimizin hem eğlenceli hem de heyecanlı bir şekilde kodlamayla tanıştırmasına yardımcı olduk.

"Kodla Geometrik Şekil ve Desen Çizimi"Matematik Seferberliği kapsamında katıldığımız bu aktivitede öğrencilerimizle;

* Geometrik şekillerin iç açı değerlerini öğrendik.

* Farklı düzgün çokgenlerin her birinin iç açı değerini nasıl bulacağımızı keşfettik.

* Scratch vb. uygulamalarda öğrencilerimize şekil çizmenin nasıl yapıldığını kodlarla anladık.

* Temel şekil çizimlerinin öğrenilmesi ile bir kaç adet yarışma(challenge) amaçlı çizimini istediğimiz şekilleri gösterip kodlarla yapmalarını istedik.

* Özgün Tasarım modeli(Design pattern) oluşturmaları için farklı geometrik şekillerin bir arada nasıl kullanılabileceğini anlatıp kendi tasarımlarını yapmalarını istedik.

19-10-202219-10-202219-10-202219-10-202219-10-202219-10-202219-10-202219-10-202219-10-2022

Yayın: 19.10.2022 - Güncelleme: 19.10.2022 13:53 - Görüntülenme: 258